Evert Taube med det hele

3 Musikforedrag, der kan høres hver for sig eller over 2-3 gange

 1.   Fritiof Anderson

 De dramatiske og morsomme viser om Fritiof Anderson, der er den ene figur i Evert Taubes vise univers. Det er sømanden, cowboyen, charmøren, som Evert Taubes sømandsven her får lov at lægge navn til.  Det er viser som : Fritiof Anderson, Karl Alfred, Fritiof Anderson og jeg,  Fritiof og Carmencita, Møde i Monsunen,  Fritiof i Arkadien,  Fritiof Andersons Polka, Tango i Nizza, Rosa på bal og andre..   

 2.   Rönnerdahl

Det er den lidt ældre og mere romantiske, men også humørfyldte  Evert Taube, der gives liv i  Rönnerdahl, der er den anden Taube figur. 

Mange af hans smukkeste viser som:  Dansen på Sunnanö, Kom i min favn, Sjösala vår,  Nocturne, Min elskling du er som en rose, og selvfølgelig Så længe skuden kan gå og Calle Schewens Vals.

 3.  Bohus Län

Viser af Evert Taube fra Bohus Län.  Jeg besøgte i sommeren 2010 Taube Spelen på den lille ø Ângön,  der ligger ca. 100 km nordvest for Göteborg, ude i skærgården. Det var en fantastisk oplevelse som jeg gerne fortæller om, og evt. viser billeder fra.. evt. via en projektor.

Her er det sange som Vals på Ängôn,  Maj på Malø, Inbjudan til Bohus Län, Solig Morgon, Vestenvind og andre. Også her er der spændende  anekdoter og fortællinger at fortælle.

Fra Taubespelen 2010 på Ängön. Her Sven Bertil Taube i duet med Lill Lindfors, sammmen med Taube Sinfoniettaen, 25 musikere fra Göteborgs Symfoniorkester, dirigeret af Jerker Johansson.

Nyeste kommentarer

30.07 | 17:59

Kære Mette Fuglø Tak for din interesse for Peter Sand. Jeg er sikker på d...

28.07 | 10:03

Jeg har haft Peter Sand som privat sanglærer. Jeg mener i 1977 og 1978, in...

09.02 | 11:16

Jo, nu har jeg jo ikke oversat alle 200 viser

03.02 | 09:41

Er det muligt at få lov til at få dine oversættelser af Evert Taubes sange?